Predstavnici NK Nemila, šef stručnog štaba Aidin Mahmutović i sportski direktor Alen Kapković, dogovorili su prošle sedmice dugoročnu saradnju s Jirijem Plišekom. Ovaj češki stručnjak bio je jedan od onih koji su prepoznali veliki talenat Edina Džeke u vrijeme kad je nosio dres sarajevskog Željezničara i u vrijeme kada su rijetki od njega očekivali velike stvari.
– NK Nemila i Plišek dogovorili su saradnju koja će biti usmjerena na mlade talentovane igrače u našem klubu i šire koji se nametnu na treninzima i zelenom terenu kroz kvalitetnu igru. Plišek će kroz svoje kompetencije u nogometu nastojati angažovati talentovane mlade igrače u klubove širom Europe. Sad i zvanično, naš klub, kao jedan od najmlađih klubova u Drugoj ligi Federacije BIH – grupa Centar postaje jedan od razvojnih klubova za mlade igrače što će uveliko poboljšati rast i razvoj našeg kluba -kažu iz NK Nemile i još jednom se zahvaljuju Plišeku jer je prepoznao trud i rad kompletne uprave, te već kroz naredni prvi susret neko od mladih igrača ovog kluba bi mogao dobiti priliku da se dokaže van granica Bosne i Hercegovine.
– Kao i uvijek, marljiv trud i rad se uvijek isplati, Nogometni klub Nemila postepeno korača stepenicu više, te ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u jednoj prelijepoj sportskoj priči -zaključuju iz ovog sportskog kolektiva.