Na stadionu Bilino polje je održana pres konferencija na kojoj su govorili predsjednik nogometnog kluba Čelik, Denis Mušović, član Upravnog odbora Robert Jonjić i advokat Tarik Hadžimahmutović. Predstavnici kluba su javno prozvali gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i Gradsku upravu Zenice zbog nepoštivanja stavki potpisanog Sporazuma s Gradom Zenica, prema kojem je Gradska uprava do svakog 10. dana u mjesecu klubu dužna prebacivati po 18.509,80 KM za prethodni mjesec na ime prihoda od zakupnina od poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje. Jonjić je istakao da će istrajati i nastaviti raditi na oporavku kluba. Mušović je ponovio da ova zakazana presica nije nikakvo prošenje za novac, nego da žele još jednom javno reći ko je krivac za trenutnu situaciju u Klubu.
– U novembru 2020. godine gradonačelnik je svoj potpis i pečat Grada Zenice koji ne poštuje. Ovaj grad mora biti po mjeri svih građana. U kratkom vremenskom periodu uspjeli smo institucionalno ojačati klub. Stvari se neće sakriti pod tepih. Čelik će dobiti sve što mu pripada i što je potpisano između dva pravna lica. Sve alate ćemo iskoristiti i sada i u buduće da bismo dobili što nam pripada -rekao je, između ostalog, Mušović.
Advokat kluba, Hadžimahmutović je ponovio da bi u slučaju podizanja tužbe presuda sigurno išla na stranu Čelika i da se u narednih 15 dana očekuje da Gradska uprava postupi prema sporazumu te uplati sredstva na račun Kluba.
– S obzirom na to da su poslovni prostori na stadionu, logično je da taj novac ide u NK Čelik. Kad smo išli potpisati taj ugovor, nisam smatrao njegovu važnost, jer je ipak Gradsko vijeće to odobrilo, ali momci su bili mudriji od mog naivnog stava, insistirali su na potpisu ugovora. Čelik traži samo ono što mu pripada. Da je sreće i da su normalne okolnosti ne bismo pričali na ovu temu i već bi sve bilo preusmjereno gdje treba, odnosno, sanirali bi se dugovi s iznosom koji Grad Zenica duguje Čeliku -rekao je Hadžimahmutović.