protiv koronavirusa započelo je krajem marta mjeseca ove godine. Prema informacijama iz Doma zdravlja Žepče do sada je aplicirano 4.451 doza cjepiva. Od toga je potpuno, s dvije doze, cijepljeno 2.024 osobe. Na cijepljenju su angažirana dva tima. Iz ove zdravstvene ustanove ističu da imaju dovoljno ljudi za provođenje cijepljenja.
– Od samog početka, cijepljenje u Žepču se odvijalo prema prioritetima propisanim od strane Federalnog ministarstva zdravstva. Imamo dovoljno cjepiva ali je interes za cijepljenje slab, kaže direktorica dr. Ana Zlovečera Jukić.
Na području općine Žepče od početka pandemije do danas registrirano je 908 osoba oboljelih od Covida- 19. Od tog broja 381 osoba je oboljela u 2020. godini a u 2021. godini registrirana su 527 slučaja oboljelih.
-Na području općine Žepče ukupno je preminulo 75 osoba od Covida- 19, od toga 31 osoba u protekloj i 44 u tekućoj godini, istakla je direktorica Zlovečera Jukić i dodala da trenutno na području općine Žepče ima 13 aktivnih slučajeva Covid- 19. Na području općine Žepče u toku cijepljenje bez najave Astra Zeneca i Sinopharm cjepivom.