U kabinetu ministra prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša Zeničko-dobojskog kantona Adnana Šabanija, održan je sastanak kojem su prisustvovali načelnik općine Kakanj Mirnes Bajtarević sa svojim saradnicima i zastupnik u Skupštini ZDK Alen Kapković, saopćila je Press služba.
Putevi i ekologija
Razgovarano je o novim infrastrukturnim projektima kao što su nastavak rekonstrukcije regionalnih saobraćajnica, projekat izgradnje saobraćajnice prema općini Vareš i kraljevskom gradu Bobovac, ali i novim ekološkim projektima koji bi unaprijedili turističku ponudu kako Kaknja, tako i cijelog ZDK-a.
Naglašena je potreba za razvojem turizma na području Kaknja i cijelog ZDK-a sa akcentom na planinski i sportski turizam.
Ravnomjerna ulaganja
Ministar Šabani je istakao da će u toku mandata jednako podržavati sve gradove i općine na području ZDK-a.
Neki od projekata koje je ovo ministarstvo do sada uspješno realizovala na području općine Kakanj su izgradnja saobraćajnice kroz vikend naselja Ponijeri, rekonstrukcija dijela regionalnog puta Kakanj-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri-Zavidovići, izgradnja mosta u Kraljevoj Sutjesci, rekonstrukcija Eko kuće na Ponijerima te izgradnja dijela regionalne ceste Donji Kakanj-Arnauti-Zenica.


PROJEKAT PODRŽAVA VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA