Učenica Gimnazije u KŠC „Sv. Pavao“ Zenica, Sajra Čunjalo plasirala se u finale takmičenja iz engleskog jezika Hippo – English Language Olympiad, koje će se održati u septembru ove godine, u Rimu, Italija.
„Zbog veličine natjecanja i zahtjevanog nivoa znanja i razumijevanja engleskog jezika, smatram da je stvarno velik uspjeh i apsolutno sam bila van sebe kada su nam javili rezultate. Pripreme za takmičenje su bile poprilično standardne, preradili smo nekoliko testova koji su istog tipa kao oni s natjecanja, tj. fokusirali se na upotrebu engleskog i razumijevanje teksta, što je definitivno pomoglo i da na neki način malo smanjim tremu prije takmičenja“, kaže Čunjalo.
Ponosna na ostvareni rezultat svoje učenice je i profesorica Dragana Poljak, ističući da je ovo ogroman uspjeh za Sajru, ali i za Školu, grad i državu.
„Kada smo saznale za rezultate, obje smo bile veoma uzbuđene i nismo mogle vjerovati da idemo u Rim u septembru ove godine. Sajra će biti jedna od dva predstavnika BiH u Italiji. Ponosna sam na nju, i na njen uspjeh“, kaže profesorica Poljak, dodajući da su se za takmičenje pripremale u školskoj biblioteci, poslije nastave, zajedno sa još dvoje polufinalista, gdje su vježbali razumijevanje teksta, gramatiku, i slično. „Sajra je jedno divno dijete, koje posjeduje ogromno znanje iz engleskog jezika i koje želi proširavati. Što se tiče priprema za finale, one su već krenule. Lagano, a poslije kada se vratimo u septembru u školu bit će još jače. U prosvjeti sam 16 godina, i uspjeh na ovom natjecanju je za mene veliki. Nas dvije jedva čekamo ovo finale, i nadamo se da će nas podržati naš Grad Zenica, i naš Kanton, jer ogromnu podršku od našeg Centra imamo, kako djelatnika tako i učenika“, kaže Poljak.