“Drago mi je da sam dokazala da se sve može postići, čak i sa nedostacima”, kaže Sara

Veličanstven nastup na 39. Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici koje je održano u Sofiji (Bugarska) imala je mlada Visočanka Sara Bečarević. Ona je nastupila u revijalnom dijelu programa i svojim nastupom oduševila sve prisutne. Podsjećamo, Sara je rođena bez jednog dijela ruke, tačnije šake, ali to je nikada nije spriječavalo da svima dokaže da to ne mora da bude ograničenje, nego samo motiv da bude još bolja i uspješnija. Kao 60-postotni invalid trenira ritmičku gimnastiku već četiri godine u Klubu ritmičke gimnastike “Visoko” i što je najbitnije, jedna je od najuspješnijih članica ovog kluba. Zbog svojih uspjeha, dobila je poziv da bude dio svjetske smotre najboljih, čime je postala prva Visočanka na jednom Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici.
“San se ostvario. Nakon dugog perioda, moj san je ostvaren. Zahtijevalo je tako mnogo napora, rada i strpljenja da bi se postigao ovakav uspjeh. Zaista sam veoma uživala u svom nastupu, opustila sam se i uživala. Drago mi je da sam dokazala da se sve može postići, čak i sa nedostacima”, poručila je Sara Bečarević nakon svog nastupa.
Kako su naveli na oficijelnoj stranici Bugarske federacije u ritmičkoj gimnastici, Sara je tom prilikom pokazala svima šta znači snažna volja i nesalomljiva vjera.
“Nastup sjajne djevojke iz Bosne i Hercegovine, Sare Bečarević, djevojke sa invaliditetom koja se rodila bez donjeg dijela ruke, koja je pokazala šta zaista značiti voljeti ono što radiš i kako stalno pobjeđivati svaku prepreku ukoliko želiš doći do cilja. Sara je sanjala da postane ritmička gimnastičarka otkako se rodila. I ništa je nije moglo zaustaviti od ostvarivanja njenih želja. Dobila je čestitke od cijele dvorane, zagrljaj od predsjednika FIG-a Morinari Vatanabea, predsjednice Tehničke komisije FIG-a za ritmičku gimnastiku Nohi Abu Shabana, kao i ambasadora Svjetskoj prvenstva Nevyane Vladinove te je dobila specijalni poklon i predivnu “Bugarsku ružu” – simbol Bugarske. Čestitamo, slatka djevojčice. Ostvarila si svoje snove zbog toga što nisi prestala sanjati i neprestano radila na tome. Kako kažu ‘mnogi od nas ne ostvare svoje snove zbog straha”, ali ti si hrabra i pokazala si šta znači snažna volja i nesalomljiva vjera”, naveli su iz organizatori.