Sara Bečarević, učenica osmog razreda OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar” Dobrinje Visoko je rođena bez jednog dijela ruke, tačnije šake, ali to je ne spriječava da svima dokaže da to ne mora da bude ograničenje, nego samo motiv da bude još bolja i uspješnija.
U Klubu ritmičke gimnastike “Visoko” trenira već četiri godine. Svoje prve elemente ritmičke gimnastike je naučila u OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”, a nakon samo nekoliko mjeseci njenog treniranja prebačena je u napredniju grupu gdje trenutno trenira u sali Partizan u Visokom. Za nju invaliditet ne predstavlja nikakvu prepreku u životu i ponosi se što je drugačija od ostalih djevojčica koje se bave ritmičkom gimnastikom. Gdje god se pojavi ostvari zapažene rezultate i pored jake konkurencije. Njeni rezultati iz 2021. godine su osvojena četiri prva mjesta i to na takmičenjima: 3. Željo Cup 2021 Visoko, VII Arabesque Cup Sarajevo, 4. Butterfly Cup u Novom Sadu (gdje je osvojila i još jedno drugo mjesto) te XIV Montenegro Cup 2021 u Budvi. Također, učestvovala je na 33. MTM turniru u Ljubljani, gdje je osvojila četvrto mjesto u vježbi sa obručem.

Priznanje za izvrsnost u sportu i motivaciju Sari je uručila Elvedina Muzaferija, a direktor firme RM-LH d.o.o. Zenica Behrudin Duraković joj je uručio novčanu nagradu koju je lično donirao Mirsad Čizmo, vlasnik kompanije RM-LH.

“Nije me briga što drugi govore, jer mi je najbitniji vlastiti osjećaj onoga što mogu postići i to je jedina stvar koja je važna. Moj krajnji cilj je takmičiti se na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama”, izjavila je Sara.