Dodjelom nagrada pobjednicima, sinoć je u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica završen XX festival bosanskohercegovačke drame „Zenica 2021“. U takmičarskom dijelu programa izvedeno je sedam predstava a stručni žiri u sastavu Asja Krsmanović (dramaturginja), Vahid Džanković (glumac) i Ivan Plazibat (reditelj) jednoglasno je donio odluke o najboljim. Glavna nagrada Festivala za najbolju predstavu u cjelini, dodijeljena je predstavi „Sedam strahova“. Nagrada za najbolju dramatizaciju (proznog ili poetskog teksta, filma i drugih struktura, formi, sadržaja), dodijeljena je Emini Omerović i Selmi Spahić za predstavu „Sedam strahova“. Spahić je za ovu predstavu također dobila nagradu za najbolju režiju. Dobitnici nagrada za najbolje glumačko ostvarenje (za najboljeg glumca i najbolju glumicu) su Ermin Bravo za ulogu Besim u predstavi „Sedam strahova“, Gordana Boban i Tatjana Šojić za uloge u predstavi „Šindlerov lift“. Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca / glumice, dobio je Davor Golubović za ulogu u predstavi „Šindlerov lift“. Nagrade za najbolju epizodnu ulogu, dobili su Ermin Sijamija za ulogu u predstavi „To nikad nigdje nije bilo“ i Snežana Vidović za ulogu u predstavi „Sedam strahova“. Nagradu „Radovan Marušić“ za najbolje likovno oblikovanje predstave (scenografiju, kostimografiju, dizajn svjetla), dobile su Lejla Hodžić i Mirna Ler za kostim i scenografiju u predstavi „Sedam strahova“. Nagradu za najbolju scensku muziku, dobili su Leonard Šarić i Nedim Zlatar (Basheskia & Edward EQ) za muziku u predstavi „Sedam strahova“. Nagrada „Antun Marinić“ za najbolji scenski pokret, dodijeljena je Thomasu Steyaertu za predstavu „Sedam strahova“. Nagrada „Miodrag Žalica“ za najbolji izvedeni bosanskohercegovački dramski tekst ove godine nije dodijeljena.
Žiri novinara u sastavu: Velida Kulenović, Berina Pašalić i Draženko Jurišić, je jednoglasno odlučio da nagradu za najbolju predstavu dodijeli predstavi „Sedam strahova“ u režiji Selme Spahić i produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i XX Festivala bosanskohercegovačke drame.
Žiri publike koji su činili: Lejla Abazović, Nina Zablocki i Adis Kriko, jednoglasno je odlučio da nagradu za najbolju predstavu dodijeli predstavi „Sedam strahova“, najbolji glumac je Ermin Bravo (Sedam strahova), najbolja glumica Jasmina Dedić-Ibrić (Kreketanje).
Naša medijska kuća, Naša riječ je bila medijski pokrovitelj Festivala.