Igračice SFK 2000 Sarajevo pobijedile su u Trening centru NS BiH u Zenici izraelski Ramat Hasharon sa 4:0 u susretu prvog pretkola UEFA Lige prvaka.
Prvu priliku bh. prvakinje su imale u 20. minuti kad je Marija Ana Milinković s peterca loptu poslala preko gola. Novu dobru akciju igračice SFK 2000 izvele su u 36. minuti ali odbrana Ramat Hasharona izblokirala šuteve Dajane Spasojević i Jasne Đoković. Minutu poslije zaprijetile su Spasojević i Armisa Kuč, ali se rezultat nije mijenjao. Pritisak igračica SFK 2000 se isplatio u finišu prvog poluvremena. Amela Kršo je u 45. minuti s centra igrališta poslala loptu u protivnički kazneni prostor za Selmu Kapetanović koja pogađa za 1:0.
Kuč se u listu strijelaca upisuje u 67. minuti. Jasna Đoković odlično je asistirala, a napadačica SFK izlazi sama u protivnički kazneni prostor i s desetak metara postiže pogodak. Dobra akcija SFK 2000 Sarajevo rezultirala je trećim golom u devet minuta kasnije. Kuč je prošla po desnoj strani i odigrala povratnu loptu za Milinković koja je precizna za 3:0. Kuč u 83. minuti prolazi po lijevoj strani i šalje loptu do Maje Jelčić koja postiže četvrti gol za bh. prvakinje. SFK 2000 Sarajevo će u narednom krugu kvalifikacija za protivnika imati ukrajinski WFC-2 Kharkiv.