Arhiva

Sve smo bliže finalnoj večeri manifestacije “Sportista ZE-DO kantona 2020”, pripreme su u punom jeku. Proteklog četvrtka je održana sjednica Žirija u čijem sastavu su bili predstavnici sportskih saveza sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Kako nam je kazao Mensur Sinanović, predsjednik Žirija, sve odluke su donesene jednoglasno.
– Iako je zbog pandemije veliki broj takmičenja otkazan, naši sportisti su uspjeli postići zavidne rezultate i moram reći da je Žiri imao dosta težak zadak koji je obavio savjesno, kaže Sinanović.
U petak je održana i sjednica Organizacionog odbora koji je verifikovao odluke Žirija te razmatrao okolnosti u kojima se odvija organizacija Manifestacije.
– Smatram da je Žiri dobro uradio svoj posao i mi smo verifikovali donesene odluke. Ove godine imamo i nekih novina kad su u pitanju priznanja, ali o tom potom, kazao nam je Mirsad Čizmo, predsjednik Organizacionog odbora.
Organizator tradicionalne manifestacije “Sportista ZE-DO kantona 2020” je NIPD Naša riječ, a generalni pokrovitelj je Vlada Zeničko-dobojskog kantona.
– Sada se radi na pripremi našeg specijalnog izdanja “ZE-DO sport” gdje ćemo predstaviti laureate. Ovaj časopis ostaje kao trajni zapis o njihovim uspjesima i sjajnim rezultatima koje su postigli tokom 2020. godine, kazao nam je Sajto Ćehović, direktor Manifestacije.
Kao i do sada imat ćemo i specijalnog gosta, čije ime će se znati tek na dodjeli priznanja najboljim sportistima, sportskim klubovima, trenerima, sportskim radnicima, najboljima u sportu za lica sa invaliditetima, sportskim nadama te laureatima za životno djelo, za revitalizaciju sporta, prijateljima sporta…
Datum održavanja Manifestacije biće poznat uskoro.