Protekle subote u organizaciji Kluba sjedeće odbojke Vukovar održan je Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Vukovar Open 2024“ na kojem je učestvovalo 10 ekipa od toga sedam iz Hrvatske i tri ekipe iz Bosne i Hercegovine. Ekipa Odbojkaškog kluba invalida Breza u finalnoj utakmici je izgubila rezultatom 2:1 od domaćina turnira te je osvojila 2. mjesto.
– Čestitamo domaćinu na gostoprimstvu i izuzetnoj organizaciji turnira, a zahvalnost za odlazak i učešće dugujemo ministru za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnanu Sirovici i načelniku Općine Breza Vedadu Jusiću. Nadamo se da smo opravdali povjerenje, i u najboljem svjetlu predstavili Općinu Brezu, Ze-do kanton i državu Bosnu i Hercegovinu -kažu iz OKI Breza.
Visoko 3. mjesto na ovom turniru su osvojili članovi ekipe IOK Maglaj tako da su u ZDK stigle dvije medalje.
– Ministarstvo za boračka pitanja ZDK je dalo podršku našim ekipama na ovom turniru. Iskoristio sam priliku i posjetio Memorijalno groblje te položio cvijeće. Također, posjetio sam i Vukovarski vodotoranj, jedan od simbola Vukovara, kao i oklopni tenk, koji služi za podsjećanje mlađim generacijama šta se dešavalo na ovim prostorima u proteklom periodu kako se ne bi ponovilo -kazao je ministar Sirovica.