Klub ritmičke gimnastike „Čelik“ Zenica učestvovao je na međunarodnom takmičenju „XIV MONTENEGRO CUP“ u Budvi gdje se predstavilo 15 djevojčica pod vodstvom trenerice Aide Keso. Na takmičenju je učestvovalo više od 300 takmičarki iz raznih zemalja s dugogodišnjom tradicijom u ritmičkoj gimnastici: Rusija, Ukrajina, Latvija, Azerbejdžan, Kipar, Slovenija, Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina.
– Konkurencija je bila jaka, u kategorijama od 20 do 90 takmičarki,a takmičenje je trajalo 2 dana Od naših 15 djevojčica, njih 11 je osvojilo neku od medalja. Ponosni smo na naše takmičarke i njihove plasmane, očigledno je da se trud i rad zaista isplati -kažu iz ovog sportskog kolektiva.
Medalju je u okviru A programa osvojila Andrea Mandić – srebro. U B programu do medalja su stigle: Mila Kuduzović – zlato, Esma Prnjavorac – srebro i Ema Šarić – bronza. U kategoriji juniorki Nejla Dautović je bila treća (traka) kao i Lamija Eminović (vijača). U okviru C programa na pobjedničko postolje su se popele: Merima Imamović – zlato, Ema Zećo – srebro, Nadine Ejubović i Alejna Kahriman – bronza, kao i Nadia Strika – srebro (vijača).