Umjesto svečanosti i prigodnog kulturno-zabavnog programa, ovogodišnji rođendan Mješovite srednje škole Kakanj, koja je jedna od najvećih škola na području općine Kakanj, obilježen je online akademijom.
„Dragi učenici, poštovane kolegice i kolege, uvaženi članovi lokalne zajednice, imam izuzetno veliku čast i zadovoljstvo da vas sve skupa pozdravim i da vam se zahvalim što ste odvojili svoje slobodno vrijeme i svojim učešćem uveličali ovu online akademiju. Mješovita srednja škola Kakanj obilježava svoj deveti rođendan, te koristim priliku da vam uputim iskrene čestitke povodom Dana škole i poželim puno zdravlja, sreće i uspjeha u budućem životu i radu i nadam se da ćemo naredni Dan škole svečano obilježiti u prostorijama naše Škole“, kazao je Šerif Kovač, direktor Mješovite srednje škole Kakanj.
Školu pohađa 570 učenika
U školskoj 2021/2022. godini, u Mješovitu srednju školu Kakanj upisano je 570 učenika, koji su raspoređeni u 26 odjeljenja, i to po osam odjeljenja prvog, drugog i trećeg razreda i dva odjeljenja četvrtog razreda. Učenici se u okviru devet struka obrazuju za tri tehnička zvanja i sedam stručnih zanimanja: rudarski tehničar, građevinski tehničar, poslovno-pravni tehničar (modularni nastavni plan i program), zavarivač, bravar, elektroenergetičar, vozač motornih vozila, prodavač, kuhar i frizer (modularni nastavni plan i program).
„Osnovna djelatnost Škole je srednje stručno i tehničko obrazovanje redovnih učenika i obrazovanje polaznika trećeg i četvrtog stepena. Za nastavni proces Škola je iz vlastitih sredstava i donacija obezbijedila potrebna nastavna sredstva i pomagala, kao što su: projektori, laptop računari, modeli i makete za saobraćajnu, mašinsku i elektrotehničku struku, aparati za varenje, mašine i alate za mašinsku struku, košarkaške i odbojkaške lopte,…“, kaže direktor Kovač.

 

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju