U prostorijama Nogometnog kluba „Bosna“ Visoko pred početak naredne sezone održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim obratili predsjednik Kluba Nermin Kadrić, podpredsjednik Zijad Breščić, šef stručnog štaba Faruk Kulović, kapiten ekipe Belmin Hindija i član Upravnog odbora Edin Begović.
Kadrić u svom izlaganju nije krio ambicije da Bosna ove sezone „napadne“ prvo mjesto bez obzira na to što je, kako kaže, konkurencija velika. Smatra da ima kvalitetan tim i nada se da finansijska podrška neće izostati kako od Gradske uprave tako i od privrednika.
– Prije svega želim da se zahvalim Upravi i treneru koji su nam omogućili ovakve uslove rada, jako dobro radimo, momci su koncentrisani, dobro treniraju za novu sezonu, kao pojačanja dobili smo nove igrače na pozicijama koje nam zaista trebaju, šef je to dobro izabrao mislim da imamo jako dobru ekipu i svaku utakmicu idemo na pobjedu -izjavio je Hindija.
– Uspjeli smo da konsolidujemo redove. Moram reći da sam zadovoljan u ovom momentu jer smo na pozicijama gdje smo bili deficitarni, doveli kvalitetna pojačanja. Naša želja i prioritet su, naravno, domaći igrači -kaže Kulović.
U generalci pred početak prvenstva, Bosna je poražena od ekipe Unisa rezultatom 1:2 (1:1).