Proteklog vikenda su odigrane posljednje pripremne utakmice pred početak nove sezone u Prvoj ligi Federacija Bosne i Hercegovine. Zenički Čelik je u kombinovanom sastavu prvo gostovao u Vojkovićima kod lokalne ekipe Famos te doživio poraz 3:0. U subotu su pred 500 gledalaca na Bilinom polju gostovali igrači Laktaša a konačni rezultat utakmice glasio je 3:2 (3:0). Ekipa Armina Duvnjaka je od prve minute dominirala na terenu i stvarala prilike a strijelci za „Crno-crvene“ su bili Emir Karalić i dva puta Anes Mašić. Strateg Čelika je u drugom poluvremenu pružio priliku još nekolicini igrača.


Raspored ekipa iz ZDK u 1. kolu koje se igra ovog vikenda: Budućnost Banovići – TOŠK Tešanj, Jedinstvo Bihać – BFK Simm Bau, Mladost Doboj Kakanj – Goražde, Sloboda Tuzla – Rudar Kakanj i Stupčanica Olovo – Čelik Zenica.


Na stadionu Danac u Olovu sastali su se domaća ekipa Stupčanice i kakanjskog Rudara a utakmice je završila rezultatom 2:1 (1:0). Utakmica u Maglaju između Natrona i TOŠK-a završena je rezultatom 2:5. Proteklog vikenda su odigrane posljednje pripremne utakmice pred početak nove sezone u Prvoj ligi Federacija Bosne i Hercegovine. Zenički Čelik je u kombinovanom sastavu prvo gostovao u Vojkovićima kod lokalne ekipe Famos te doživio poraz 3:0. U subotu su pred 500 gledalaca na Bilinom polju gostovali igrači Laktaša a konačni rezultat utakmice glasio je 3:2 (3:0). Ekipa Armina Duvnjaka je od prve minute dominirala na terenu i stvarala prilike a strijelci za „Crno-crvene“ su bili Emir Karalić i dva puta Anes Mašić. Strateg Čelika je u drugom poluvremenu pružio priliku još nekolicini igrača. Na stadionu Danac u Olovu sastali su se domaća ekipa Stupčanice i kakanjskog Rudara a utakmice je završila rezultatom 2:1 (1:0). Utakmica u Maglaju između Natrona i TOŠK-a završena je rezultatom 2:5.