Tradicionalni događaj, Festival srednjih tehničkih i stručnih škola održan je 10. maja, na Dan Mješovite srednje škole Zavidovići što je simbolično, prema riječima direktora Hajrudina Čamdžića, najljepši poklon učenicima, profesorima i Gradu Zavidovići.
Učestvovalo 548 takmičara
Organizator i domaćin događaja 15. Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine, je bila Mješovita srednja škola Zavidovići, uz podršku lokalne zajednice. Učestvovalo je 66 škola u 50 stručnih zvanja i zanimanja, 548 takmičara i 94 takmičara koji su učestvovali u reviji.
Svoje radove su prezentovali učenici u više od 50 polja, u pratnji od oko 400 mentora, profesora i predstavnika škola. Za ovu priliku stigli su i gosti, takmičari iz Sjeverne Makedonije iz škole „Mihajlo Pupin“ iz Skopja.
Kako ističu organizatori, riječ je o dosada najmasovnijem festivalu, a koji je protekao u najboljem redu, te uz najviše ocjene direktora škola i Udruženja nastavnika i saradnika srednjih tehničkih i stručnih škola FBiH. Predsjednik pomenutog udruženja Hasan Brkić, istakao je da ciljevi ovakvih događaja nisu samo takmičarski. Cilj je i druženje, sticanje novih znanja i razmjena iskustava.
Podrška lokalne zajednice
Mješovita srednja škola Zavidovići je jedan homogen i marljiv tim koji je ozbiljno pristupio poslu organizacije ovog velikog događaja. Direktor Škole uputio je zahvalnost za podršku Vladi ZDK, ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirzi Mušiji i premijeru Neziru Piviću.
-Pored organizacionih sposobnosti, na XV Festivalu rada pokazali smo i dokazali da naša škola obrazuje kadrove najboljih kvalifikacija. Prema broju takmičara i broju osvojenih nagrada na vrhu smo nagrađenih škola Bosne i Hercegovine. Sve čestitke učenicima i mentorima ali i svim nastavnicima i profesorima jer u svaku ovu nagradu utkan je i dio njihovog rada, s ponosom je istakao direktor Mješovite srednje škole Hajrudin Čamdžić.

Ostatak pročitajte u printanom izdanju