Na nedavno održanom 26. po redu Memorijalnom košarkaškom turniru „Jozo + 8“ u Vitezu nastupile su i pionirke Košarkaškog ženskog kluba „Čelik“ Zenica te ostvarile zavidan uspjeh. U prva dva kola utakmice su završene rezultatima: KK Travnik – KŽK Čelik 23:46 i OKK Vitez – KŽK Čelik 23:28. U finalnoj utakmici koja je završena rezultatom OKK Zenica – KŽK Čelik 35:28 su osvojile srebro.
– Zahvaljujemo se OKK Vitezu na pozivu, gostoprimstvu i odličnoj organizaciji. Važno je napomenuti da se radi o turniru revijalnog karaktera te se nema obaveza poštovati matična registracija igračica koje nastupaju za klub. Naše pionirke su u finalu igrale protiv selekcije OKK Zenica koja je za ovaj turnir bila sastavljena od igračica iz četiri kluba. Čestitamo svim klubovima bez umanjivanja njihovog zajedničkog uspjeha na današnjoj pobjedi i vidimo se uskoro na parketu -kažu iz KŽK Čelik i na kraju dodaju da je Emina Zukić bila najbolji strijelac na ovom turniru.
U toku prošle sedmice u KŽK Čelik je stigao poziv iz KSBiH za šest njihovih košarkašica na kontrolni trening U-18 reprezentacije Bosne i Hercegovine koji će se održati 8. maja u Banja Luci. Poziv je poslala Nataša Bašović, koordinator ženskih selekcija BiH, a pozvane košarkašice su: Sajra Huskanović, Anida Čaušević, Amila Kozica, Arduana Delić, Adna Omerdić i Dalila Bilić.