Nakon natprosječnih temperatura zraka koje su bile krajem decembra i početkom januara ove godine, tokom protekle sedmice osjetniji je pad temperature zraka, a vidljiv je i snježni pokrivač.
Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas se očekuje pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima očekuje se slab snijeg i susnježica u Bosni i sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti očekuje se u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.
U srijedu se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C. U četvrtak se očekuje naoblačenje sa sjevera koje bi od poslijepodnevnih sati u nizinama uvjetovalo kišu, a u višim područjima snijeg. U noći na petak i u nizinama bi kiša prešla u slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C.
U zadnjoj sedmici januara prognozira se nestabilno vrijeme sa slabim padavinama na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, kao i niže jutarnje temperature.