Publika je na Gradskom stadionu u Kaknju vidjela dva gola, po jedan u mreži Rudara i Budućnosti. Gosti su poveli preko Eldina Trumića u 41. minuti, da bi nedugo potom izjednačio Denis Žerić. Rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice. Simm Bau je na gostovanju u Gračanici poražen rezultatom 1:0. Mladost je izgubila u Gradačcu rezultatom 4:0.
Tokom dvije godine uspješnog rada, trener Faruk Dedić je vodeći Stupčanicu, napravio u tom periodu historijski uspjeh, plasiravši se u 1/16 finala Kup-a BiH, gdje je u Olovo stigao banjalučki Borac. Nedugo zatim, sa svojim pomoćnicima pravi novi historijski uspjeh i dovodi ekipu na tron Druge lige Centar, pa kroz baraž uvodi našu momčad u Prvu ligu FBiH.
– Nakon dvije godine uspješne suradnje i nekoliko uzastopno loših rezultata, trener Faruk Dedić je u razgovoru s upravom kluba ponudio svoju ostavku, koju je uprava djelimično prihvatila, te su s Farukom sklopili dogovor da zbog svojih zasluga ostane u klubu na drugim funkcijama. Mjesto trenera prvog tima prepušta Dženanu Zaimoviću -kazali su iz Stupčanice.
Promjena trenera dovela je do pobjede nad Jedinstvom i tri vrijedna boda u borbi za opstanak. Strijelci za konačnih 3:0 (2:0) bili su: Hamza Hodžić, Munib Karahmetović i Emir Karičić.
TOŠK je u Tešnju poražen rezultatom 1:2 (0:1) od ekipe GOŠK-a, jedini pogodak za ekipu iz Tešnja postigao je Edin Muraga.