Dogovorena saradnja s muzičkim školama iz Ankare, Beograda i Makarske
U velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u prisustvu brojne publike prošle srijede je svečanim koncertom obilježen 47. rođendan JU Srednje muzičke škole Zenica.
Finansijska podrška resornog ministarstva

Orkestar harmonika

Ova obrazovna ustanova, kao srednja muzička škola u Zeničko-dobojskom kantonu od svog osnivanja je bila rasadnik mladih muzičkih talenata i jedan od najbitnijih dijelova srži kulture grada Zenice. Srednju muzičku školu u Zenici trenutno pohađa 54 učenika a istu je do sada završilo više od 850 mladih umjetnika.

Nastup Alme Sunulahpašić

– O radu i kvalitetu naše škole svjedoče i mnogobrojne nagrade pa se ove godine možemo pohvaliti sa 15 specijalnih, 39 prvih, 12 drugih i jednom trećom nagradom koje su donesene sa raznih domaćih i internacionalnih takmičenja. Jasno je da u našem djelovanju imamo puno razumijevanje našeg Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona koje nam je, kao i prethodnih godina, pružilo svoju podršku. Podsjećam na prošlogodišnju investiciju od preko 55.000 KM za kupovinu novih harmonika, a ove godine zahvaljujući punom razumijevanju našeg ministra gospodina Mirze Mušije, osigurana su nam sredstva u iznosu od preko 40.000 KM za kupovinu novog koncertnog klavira koji je neophodan za naš rad i dalje djelovanje. Koristim ovu priliku da mu se u svoje ime i u ime učenika i profesora naše škole najiskrenije zahvalim -kazao je u svom obraćanju, između ostalog, direktor Srednje muzičke škole Zenica Arnes Bajramović.

Ostatak pročitajte u printanom izdanju