Zaštitnik radnika i porodice, Sv. Josip, svečano je proslavljen protekle subote u istoimenoj župi u zeničkom naselju Mokušnice, jednoj od pet katoličkih župa u ovom gradu. Središnje euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Tomo Mlakić, župnik na Kupresu, a u koncelebraciji je bilo 11 svećenika među kojima i župnik domaćin vlč. Davor Topić, koji je i izrekao riječi pozdrava i dobrodošlice. Okupilo se nekoliko stotina vjernika iz cijeloga zeničkoga kraja.
U prigodnoj propovijedi vlč. Mlakić se najprije prisjetio mjeseca augusta ratne 1994. kada je kao mladomisnik na svoju prvu svećeničku službu došao upravo u Zenicu, u župu Crkvice. – Pomozi nam danas Sv. Josipe da vjerujući kao što si ti vjerovao, učinimo korake za koje nismo sigurni kamo će nas odvesti, ali s pouzdanjem da je Bog s nama i da se ništa u našim životima ne događa bez Boga. Nauči nas Sv. Josipe, da nikada ne prestanemo tražiti Isusa kao što si ga ti u danima, zajedno s Marijom tražio -rekao je vlč. Mlakić.
Vrijedi istaknuti kako su se župljani župe Sv. Josipa u Zenici za patron pripremali devetnicom kroz devet srijeda koje su višedecenijska tradicija a posljednje srijede su nakon svete mise imali procesiju okolnim ulicama.