Gosti sa direktoricom Čerim i učenicima Škole

Osnovna škola „Alija Nametak“ Pehare protekle sedmice zvanično je obilježila početak radova na izgradnji sportskog terena koji će biti realizovan zahvaljujući saradnji Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, uposlenika Škole te kompanije ArcelorMittal Zenica, koja je investitor izgradnje sportskog terena. Za realizaciju ovog projekta kompanija ArcelorMittal izdvojila je 240.000 KM.
Višestruke koristi projekta
Projekat izgradnje školskih sportskih terena od izuzetnog je značaja za učenike ove škole. „Naša škola broji oko 470 učenika i ima oko 50 uposlenika. Stoga je rekonstrukcija sportskog terena značajna kako za izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja tako i za realizaciju vannastavnih aktivnosti. Poseban značaj ima za širu lokalnu zajednicu iz razloga što na ovom području gravitira pet mjesnih zajednica, a ovo će biti jedini sportski teren na ovom lokalitetu“, kazala je na svečanosti Dijana Čerim, direktorica Škole ističući da prva faza obnove školskog dvorišta započinje rekonstrukcijom terena. „U narednom periodu planiramo proširiti sadržaje sportskih aktivnosti izgradnjom terena za odbojku na pijesku, izgradnjom igrališta za naše najmlađe učenike te planiramo postaviti betonske stolove za stoni tenis“, istakla je direktorica Čerim.
Generalni direktor kompanije ArcelorMittal Nikhil Mehta ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo što Kompanija ima priliku da bude investitor i dio ovog značajnog projekta. „Ovo je samo još jedan način kojim kompanija ArcelorMittal pomaže u edukaciji djece u Zenici. Projekat izgradnje sportskih terena zajednički je projekat Vlade ZDK i naše Kompanije. Veoma smo sretni što ćemo u potpunosti finansirati ovaj projekat u koji ćemo uložiti oko 240.000 KM, te što će oko 500 djece, kao i lokalne zajednice koje se nalaze u blizini, koristiti ovo školsko dvorište“, istakao je Mehta.

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju