HKD „Napredak“ Zenica je u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“ organizirao manifestaciju pod nazivom „Advent u Napretku“ u okviru koje je održan bazar na kojem su sudjelovali članovi nekoliko zeničkih udruženja i nevladinih organizacija te izložili svoje brojne rukotvorine. Brojni posjetitelji su mogli po pristupačnim cijenama pronaći ukrase za svoj dom ili kušati mnoge delicije.
– Novac prikupljen prodajom ostaje za svrhe prisutnih udruženja kako bi osigurali dodatna sredstva za svoj rad. Za razliku od protekle dvije godine dok je trajala korona, željeli smo da ovaj put u vrijeme došašća organiziramo brojne sadržaje. U narednom periodu nas očekuje još dosta tog, od izložbe, Božićnog koncerta, Živih jaslica pa i sportskih takmičenja. Sve su to aktivnosti koje na svoj način objedinjavaju „Advent u Zenici“ -kazao je u izjavi za „Našu riječ“ predsjednik zeničkog Napretka, don Vlatko Rosić. Za muzički dio programa su se pobrinuli članovi VIS-a „Novo nebo“.
U isto vrijeme je organizirana, prigodom “Svetog Nikole”, podjela paketića za skoro 200 mališana iz svih pet zeničkih župa.
– Radost najmanjih, djece, tradicija je proslave “Svetog Nikole”. Zahvalni smo svima koji su doprinijeli organizaciji da bismo mogli obradovati naše mališane. Paketiće smo osigurali uz pomoć dobrih prijatelja, pojedinaca i firmi iz srednje Bosne. Proslava “Svetog Nikole” kad primamo darove, ukazuje za nas kršćane na blagdan Božić kad nam se Bog darovao -kazao nam je don Davor Topić, župnik zeničke župe „Svetog Josipa“.