Na Evropskom prvenstvu u kick boksu za kadete i juniore koje je od petog do 14. ovoga mjeseca održano u Budvi, u Crnoj Gori, reprezentativka BiH, članica CBS Tešanj Lejla Sejmenović je u kategoriji starijih kadeta do 60 kilograma osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. U tešanjskom Centru borilačkih sportova zadovoljni su rezultatom koji je Sejmenović na svom prvom nastupu na evropskom prvenstvu ostvarila. -Očekivali smo da dođe do polufinala, kao što se i odigralo. Ona je pokazala svoj stav, borbenost i hrabrost. Bila je miljenica cijele reprezentacije-kazao je Lejlin otac i predsjednik CBS Tešanj Elvir Sejmenović.
-Bitan je taj prvi udarac jer sama protivnica staje psihički i ti nastupiš, dovodiš meč do kraja i pobjeđuješ-kaže nam Lejla Sejmenović.
U četvrt finalu Lejla je deklasirala Elenu Karydi, predstavnicu Grčke.
-Bilo je 15 poena razlike i sudije su prekinule meč i donijeli odluku da sam ja donijela tu razliku i treba da pobijedim-priča Lejla. U polufinalu Lejla je sa 3:0 slavila protiv Poljakinje Aniele Misiacvik da bi se u finalu sastala s predstavnicom Češke Republike Eliškom Zemanovom.
-Zemanova je trostruka prvakinja Evrope, od nje sam izgubila u finalu, ali donijela sam srebrnu medalju i to je veliki uspjeh. Idući puta idemo na zlato!-zaključuje Lejla Sejmenović. Evropsko prvestvo za kadete i juniore u Budvi okupilo je više od 1.400 takmičara iz 39 zemalja. Poput ostalih vrhunskih sportista i Lejli Sejmenović bi mnogo pomogla veća društvena podrška.