PROJEKAT: ONI SU BUDUĆNOST BIH

Učenici generacije mogu biti primjer mnogima, a jedna od njih je i Sara Penjo koja je, primjernim vladanjem, zalaganjem i odličnim ocjenama, ove godine u Mješovitoj srednjoj školi Kakanj proglašena Učenicom generacije.
„Nakon završene Osnovne škole “15. april” Doboj-Kakanj, željela sam da upišem školu sa velikim rasponom mogućnosti, tako da sam odabrala Mješovitu srednju školu Kakanj, poslovno-pravni smjer. Titula Učenice generacije za mene predstavlja veliku čast i zadovoljstvo“, kaže Penjo. Kroz svoje četverogodišnje školovanje, kako kaže, sa svojim kolegama i profesorima stekla je, pored znanja, divne uspomene po kojima će ih se uvijek sjećati. „Tokom srednjoškolskog obrazovanja najviše mi se dojmilo sticanje novih znanja, sticanje različitih iskustava i poznanstava“, ističe Penjo.
Osim što se istakla u školi, uključena je u rad nevladinih organizacija, posvećena je edukaciji mladih, gdje vodi nekoliko radionica i kurseva za njih.
„U svoje slobodno vrijeme nastojim da pročitam neku dobru knjigu, šetam u prirodi s drugaricama i provodim vrijeme s porodicom“, ističe Penjo. Planira, kaže, upisati Ekonomski fakultet. „Nadam se da ću nastaviti ovim tempom i svoj cilj ostvariti uspješno“, dodala je Penjo.

PROJEKAT PODRŽAVA MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU, KULTURU I SPORT ZDK