Tradicionalna, 19. po redu, manifestacija “Dani Zaima Muzaferije”, a koja je posvećena velikanu bh. glumišta biće održana od 23. novembra do 4. decembra ove godine u Visokom. Udruženje “Ars tragovi”, koje je i ove godine nosilac aktivnosti kompletne organizacije, pripremilo je veoma kvalitetan program, koji, kako je naglasio predsjednik Udruženja Rasim Kadić, odolijeva vremenu te drži kontinuitet i kvalitet programa. Ovogodišnje aktivnosti će biti realizovane na tri lokacije u Visokom i to u Zavičajnom muzeju, Kulturnom centru Altindag te Galeriji “Likum ‘76”.
Zvanično otvorenje manifestacije “Dani Zaima Muzaferije” je zakazano za četvrtak, 24. novembra, izložbom slika Mice Todorović u Zavičajnom muzeju u Visokom, dok će dan ranije biti upriličen razgovor posvećen Mici Todorović u kojem će učestvovati Edin Numankadić, Ibrahim Krzović, Ivana Udovčić, Mehmed Klepo, kao i projekcija bh. kandidata za nagradu Oskar filma “Balada” Aide Begić te revija kratkih filmova iz takmičarskog dijela Sarajevo Film Festivala.
U sklopu manifestacije nastupiće i Pozorište mladih Sarajevo SARTR sa predstavom “Sarajevo feeling”, kao i Bosansko narodno pozorište Zenica sa dramom “Ugasimo svjetlo”, a oba ova sadržaja biće održana u Kulturnom centru Altindag, kao i koncert bh. umjetnika Damira Imamovića. U Galeriji “Likum '76” će biti otvorena izložba slike akademskog slika Džemaila Silajdžića, dok će jedan dio manifestacije biti predviđen i za najmlađe i to teatarskom predstavom Zijaha Sokolovića “Ako pčele odu”.