Mjesna zajednica Raduša u općini Tešanj dobila je novi vodovod vrijedan 2,2 miliona KM, čiju su izgradnju finansirali Općina Tešanj, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, Vlada Švicarske posredstvom UNDP-a, JP “Rad” Tešanj te mještani ove mjesne zajednice.
Širenje mreže
Novi vodovod omogućio je normalno vodosnabdijevanje oko 1.000 domaćinstava MZ Raduša, kao i širenje vodovodne mreže na jugozapadnom dijelu općine. Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK Mirsad Hadžić rekao je da je ovo ministarstvo u protekle tri godine za projekat „Vodovod Raduša“ izdvojilo ukupno 606.000 KM.
Premijer ZDK Mirnes Bašić zahvalio je načelniku Suadu Huskiću i općinskoj administraciji na ekspeditivnosti u implementaciji ovakvih projekata, navodeći da je Vlada ZDK u protekle dvije godine za vodne projekte na području općine Tešanj izdvojila 1,33 miliona KM.
“Vlada ZDK će podržavati projekte ne samo iz vodnih naknada, već sve ostale projekte iz cestovne infrastrukture, poljoprivrede i svih ostalih oblasti, tako da se nadam da ćemo i ove godine, kao i prethodne, uspjeti realizovati sve planirane projekte”, rekao je Bašić.

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju