Višestruko nagrađivani član glumačkog ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Zlatan Školjić kaže da će 2022. godinu pamtiti iz više razloga.
-Protekla godina je za mene zasigurno bila do sada najuspješnija. Zapamtiću je po mnogo nagrada i velikih projekata kojima sam izuzetno zadovoljan. Ponovo nam se vratila publika u pozorište i to je nekako najvažnije za proteklu godinu. Kao najvažniji projekat u prošloj godini izdvajam film „Amanet“ u kojem igram glavnu ulogu. Taj film živi svoj život i dalje i ima publiku, do sad ga je pregledalo preko 30.000 ljudi, što na samom početku rada na tom filmu niko nije očekivao. Izdvajam taj projekat zbog toga što sam i imao priliku da se okušam i pred kamerama, što nisam imao priliku često raditi do sada -kaže Školjić te potom dodaje da mu je najzahtjevnija uloga bila ona iz predstave „Trainspotting“, uloga Spuda.
– Iako sam kroz svoj život upoznao i posmatrao mnogo ljudi koji su jako slični njemu, uvijek mi je problem i izazov odigrati ga, a ne pretjerati i otići u imitaciju. Tematika kojom se ta predstava bavi je mnogo opasna jer vrlo lako možemo skrenuti u ismijavanje takvih persona, ali do sada smo svi uspijevali odigrati onako kako je dogovoreno i nadam se da će tako biti i ubuduće -kaže Školjić i na kraju otkriva svoje želje za 2023. godinu.
– Želim kraj rata u Ukrajini, veće plate i bolji standard u našoj zemlji, ozbiljnije političare u našoj zemlji, manji odliv mozgova iz naše zemlje. Želim svima sretnu Novu godinu i da nam što više dolaze u pozorište i posvete pažnju našim pričama više nego pričama koje nas navode na mržnju i zlo. Uglavnom, želim što manje negativnih, a što više pozitivnih priča -zaključio je Školjić.