U studentskom kompleksu „Richmond Park Schools“ na Ilidži završene su zajedničke pripreme svih članova karate reprezentacije Bosne i Hercegovine pred 48. Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U-21 seniore koje se od 20. do 22. avgusta održava u Tampereu (Finska). Na ovoj smotri najboljih učestvovati će predstavnici 45 država. Iz Zeničko-dobojskog kantona u reprezentaciji su tri takmičara: Sanin Orlić (KK Čelik Zenica-kate U21), Leonora Jakić (KK Viktoria Žepče-kate U21) i Semina Keleštura (KK International Zenica-kate juniorke).
– Pripreme su obavljene vrlo organizirano, dobrim tempom i veoma motivirano. Takmičari su zadovoljni rezultatima i napretkom, kao i stručni štab koji pruža svoj maksimum da što bolje osigura trenažne procese takmičara i sam njihov nastup na Europskom prvenstvu. Očekujemo da će u Finskoj naši karatisti pokazati svoj kvalitet -kaže Franc Jukić, v.d. selektora za kate u našoj reprezentaciji.
Kako saznajemo, najveći problem pred polazak u Finsku su (ponovno) finansije jer klubovi moraju platiti sve troškove za svoje članove.