U maloj sali JU Kulturno-sportski centar Kakanj, u utorak je održana promocija zbirke poezije „Miris čežnje, autorice Ilde Arnautović iz Kaknja.
„Ovo je bila moja treća promocija poslije Sarajeva i Travnika. Ne postoje riječi kojima bih mogla opisati svoja osjećanja. Moj rodni grad, porodica, rodbina, komšije prijatelji, kolegice iz škole, kolege po peru, moji učenici, njihovi roditelji, prijatelji iz mog džemata, moje tekije, moji sugrađani i gosti iz drugih gradova… Mala sala KSC-a u Kaknju je kapaciteta 100 mjesta, bilo je potrebno donijeti još stolica, kako bi mogli svi posjetitelji sjesti. Od srca se želim zahvaliti JU KSC Kakanj, na čelu sa Mirzom Mušijom, akademskim glumcem, na ustupljenom prostoru i podršci koju mi pruža u promovisanju moje zbirke pjesama. Općina Kakanj i Tvornica cementa Kakanj su pomogle finansijski štampanje moje zbirke pjesama, a mene je posebno obradovao dolazak našeg uvaženog načelnika Općine, Mirnesa Bajtarevića na promociju moje zbirke pjesama.“, kazala je Arnautović.
Arnautović je rođena 1980. godine i profesorica je razredne nastave. Autorica je pjesama objavljenih u 12 međunarodnih zbirki poezije, te je osvajala plakete i nagrade na brojnim međunarodnim književnim konkursima.