Ovogodišnje obilježavanje
21. decembra, Dana rudara, održat će se u skladu s mjerama i propisima higijensko-epidemioloških službi u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
Tradicionalno sjećanje na poginule rudare Rudnika mrkog uglja „Kakanj“ će biti održano u ponedjeljak, 21. decembra 2020. godine, s početkom u 10:00 sati, na platou ispred spomenika poginulim rudarima gdje će biti položeni vijenci u ime sindikata, porodica i Uprave Rudnika.
Svečana akademija trajat će samo 35 minuta, a održat će se u zatvorenom prostoru, u skladu s Covid-19 mjerama. Na akademiji će biti proglašena tri radnika godine.
– Sindikat će organizovati individualne posjete radnicima koji ove godine odlaze u zasluženu penziju. Ranije smo to organizovali na jednom mjestu gdje bi sakupili sve radnike koji su penzionisani u toku godine, uz ručak, podijelili bismo im određene poklone i otpremnine. Ovog puta, njih 87 će sindikalci obići i svakom doći na vrata, uručiti im poklon povodom Dana rudara i zaželjeti im sretno uživanje u penziji -kažu iz Rudnika mrkog uglja „Kakanj“.