Ove srijede se, na stadionu Kamberovića polje u Zenici, s početkom od 15 sati, održava 11. Međunarodni atletski miting. Organizator Mitinga je Atletski klub Zenica, koji se u proteklih deset godina pokazao kao odličan domaćin brojnim zvučnim imenima iz svijeta atletike.
Prijavljeno je 108 atletičara koji će se takmičiti u sljedećim disciplinama: 100 m, 800 m, 1.500 m, vis, dalj, kugla, disk, koplje (muškarci) i 110 pr, 400 m, 1.500 m, dalj, kladivo, disk (žene). Atletski klub „Zenica“ predstavljat će Mesud Pezer, Hamza Alić, Dejan Mileusnić, Abedin Mujezinović, Maid Redžić i Sedin Heco. Svoje učešće su, između ostalih, potvrdili i Elzan Bibić i Milica Gardašević (Srbija), Alin Firfirică i Zaharia (Rumunija), Slađana Perunović (Crna Gora), Jan Kokalj (Slo).
Suad Kaknjo, predsjednik Organizacionog odbora Mitinga, član uprave Atletskog kluba Zenica i potpredsjednik Atletskog saveza BiH kazao je da i ove godine imaju podršku Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zenica te vjernih sponzora. Miting će se održati bez publike, a bit će obezbijeđen live stream na internetu, dok će BHT emitovati reportažu.
Izvan oficijelnog dijela programa održat će se utrka u kolicima na 80 metara kao i utrke djece predškolskog uzrasta (80 m), juniora (200 m) i djevojčica rođenih 2005. godine i mlađih (300 m). Takmičenje će se održati u skladu s mjerama vezanim za pandemiju Covid – 19.