Protekle sedmice je u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine obavljen žrijeb parova 1/16 finala Kupa BiH u kojem će Zeničko-dobojski kanton predstavljati tri ekipe a utakmice se igraju sutra (srijeda, 19. oktobar). Na Bilinom polju će se sastati stari rivali, Čelik i Sarajevo, a ovaj susret počinje od 18 sati uz direktan prijenos na kanalu Arena sport. Nakon tri godine, stari rivali će utakmicu igrati pred zasigurno punim tribinama. Navijači i simpatizeri „Crno-crvenih“ su uvjereni da, bez obzira na trenutni položaj (Druga liga Federacije BiH), zenički nogometaši mogu pružiti dostojan otpor Sarajevu te izboriti prolazak dalje. Kako kažu popularni „Robijaši“: Čelik je uvijek prvi!
– Nakon utakmice u Ilijašu (1:1, op.a.) se okrećemo takmičenju u Kupu. Svu energiju i snagu ćemo usmjeriti da, ako Bog da, pobijedimo. Nažalost, u Ilijašu nismo uspjeli doći do sva tri boda, možda nam se Kup „obio od glavu“ iako smo nakon žrijeba zabranili igračima da se spominje Sarajevo. Vjerujem da naši mladi igrači osjećaju pritisak, ali moraju sazrijevati. Ovo treba da bude samo pozitivna trema koja nestaje na početku utakmice, sve drugo je laž. Igrači moraju da kroz jake utakmice sazrijevaju jer na ovakvim duelima postaju pravi igrači -kaže u izjavu za Našu riječ Armin Duvnjak, šef stručnog štaba Čelika.
Cijena ulaznice za zapadnu tribinu iznosi 6 KM, istočnu 5 KM, jug 4 KM. Sjeverna tribina je rezervisana za gostujuće navijače.
Kakanjski Rudar putuje u Han Bilu a ekipa TOŠK-a će u Tešnju dočekati mostarski Velež.