Arhiva

U srijedu, 22. decembra, s početkom u 11 sati u JU Mješovita srednja škola Zenica biće upriličena svečana dodjela priznanja i nagrada autorima likovnih i literarnih radova koje je žiri ocijenio kao najuspješnije.
Na Konkurs „Napiši priču-uradi sliku“, veoma značajan ekološki projekt, koji realizuje naša novinsko-izdavačka kuća, u saradnji sa Ministarstvom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, pristiglo je više od 700 radova iz osnovnih i srednjih škola s područja kantona. Članovi dva žirija, za likovne i literarne radove, pregledali su pristigle radove i izabrali najbolje u kategorijama osnovnih i srednjih škola.
Autor izabranih radova očekuju vrijedne nagrade, kao i specijalne nagrade poput godišnje pretplate na naš časopis ZE-DO EKO. Ovogodišnja tema, na koju su nam osnovci i srednjoškolci slali svoje likovne i literarne radove, je „Mijenjajmo navike da zaustavimo klimatske promjene“.
Glavni cilj projekta jeste njegovanje i razvijanje ekološke svijesti kod svih osnovaca i srednjoškolaca sa područja Zeničko-dobojskog kantona, a veliki broj kreativnih i maštovitih radova koje su nam dosada slali potvrđuju činjenicu da je naš konkurs veoma zanimljiv učenicima.