Nova pedagoška godina u Javnoj ustanovi Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica počela je prvog dana septembra, kada počinje i školska godina za osnovce i srednjoškolce u Zeničko-dobojskog kantona. Njih čak 405 ušlo je u svoje vrtiće.
„U vrtićima JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica po Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju Zeničko-dobojskog kantona upis se vrši kontinuirano tokom cijele godine, ali je intenzivniji krajem avgusta i početkom septembra kada i zvanično počinje pedagoška godina. U pedagošku 2023/2024. godinu upisano je 405 djece u uzrastu od šest mjeseci do poslaska u školu. U vrtićima Ustanove ostalo je još malo mjesta do popune kapaciteta“, kaže Jasmina Gasal, direktorica JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.
Cijena boravka djece u zeničkim javnim vrtićima, kako kaže Gasal, ostala je na nivou prošlogodišnjih. „Cijena boravka u vrtićima nije se mijenjala i iznosi 200 KM za mjesec dana. Cijena obuhvata boravak, odgojno-obrazovni rad, ishranu, Malu školu engleskog jezika i logopedski tretman“, ističe Gasal.