Ovogodišnji, 8. Gospodarski forum bio je u znaku drvoprerade. Potvrđeno kako je ovaj sektor privrede okosnica razvoja prerađivačke industrije u Bosni i Hercegovini, ali i regionu.
Gospodarski forum općine Žepče održao se u petak, 16. oktobra, pod motom WOOD IS GOOD, a okupio je stotinjak učesnika iz privatnog i javnog sektora kojima je bliska tema drvoprerade.
Organizator događaja je Razvojna agencija Žepče, a pokrovitelj Općina Žepče. Partneri 8. Gospodarskog foruma općine Žepče su Široki Brijeg, Vanjskotrgovinska komora BiH, Ustanova za stručno obrazovanje odraslih WMT-a Banja Luka, Centar kompetencija Vukovarsko-srijemske županije.
Na 8. Gospodarskom forumu općine Žepče bilo je govora o tradicionalnim industrijama i digitalnom dobu na primjeru drvoprerade, kao i o tome šta donosi umrežavanje u sektoru drvoprerade.
Cilj tematskog dijela je bio istaći nove inovativne proizvode iz sektora drvoprerade, prezentirati uspješne priče bh. poduzetnika, i predstaviti digitalizaciju kao razvojnu šansu za drvni sektor u Bosni i Hercegovini.
-Naša želja je da pošaljemo poruku da bez obzira na rast koji je evidentiran, nastavimo stvarati povoljno poslovno okruženje  kroz umrežavanje svih aktera u drvnom sektoru i stvaranja povoljnog poslovnog okruženja, kroz uvođenje novih digitalnih tehnologija kojima će se unaprijediti proizvodnja i poboljšati konkurentnost domaćih proizvođača na europskom tržištu- poručila je Branka Janko, direktorica RAŽ.
U sklopu 8. Gospodarskog foruma Općine Žepče organizirani su poslovni susreti drvoprerađivača iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.