Policijska stanica Kakanj je prošlog utorka u ranim jutarnjim satima dobila dojavu da se dogodilo nasilje u porodici u kojoj je ženska osoba zadobila teške tjelesne povrede.
– Nakon prve medicinske pomoći u Kaknju, ženska osoba je prebačena u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje su konstatovane životno ugrožavajuće povrede. Nažalost, kasnije smo obaviješteni da je uslijed povreda preminula. Osoba koja joj je nanijela povrede je uži član porodice koji je nakon tog događaja pokušao izvršiti samoubistvo skokom s mosta u rijeku Bosnu. Prolaznici su ga izvukli iz rijeke te je i on, uz pratnju pripadnika policije, prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenicu na odjel Neuropsihijatrije -rekao je za Našu riječ Elvedin Fišek, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona te dodao da su uviđaj vršili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK uz nadzora dežurnog kantonalnog tužioca.
Prema informacijama iz bolnice, pacijentica Emira Šehagić (1956.g.) iz Kaknja, dovezena je 14.6. u 7:45 na Odjel urgentne medicine JU KBZ, kolima hitne medicinske pomoći iz Kaknja. Pacijentica je dovezena u teškom stanju, s vidljivim vanjskim povredama po cijelom tijelu. Dijagnostički su ustanovljene teške tjelesne povrede kičme i grudnog koša sa serijskim prijelomom rebara i krvarenjem u grudnom košu. Nakon obrade i tretmana na Odjelu urgentne medicine, pacijentica je hospitalizirana u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje je, nažalost, preminula.
– S obzirom na to da je lice u Kantonalnoj bolnici Zenica izvršit će se procjena od strane vještaka da li je sposoban da daje izjave i hoće li policija ići s njegovim lišenjem slobode i predajom Tužilaštvu ili će izvještaj protiv njega biti podnesen, a on smješten u medicinsku ustanovu zbog stanja u kojem se nalazi. Izvještaj će svakako ići Tužilaštvu ZDK čim se završe sve potrebne aktivnosti – kazao nam je Fišek jučer (ponedjeljak, 20. juni).
Emira Šehagić, supruga bivšeg ratnog komandanta iz Kaknja, Elvedina Šehagića, bila je profesorica bosanskog jezika i književnosti u Gimnaziji „Muhsin Rizvić“ u Kaknju u kojoj je u jednom periodu bila i direktorica, prošle godine je penzionisana.