Na pješčanom terenu kod sportske dvorane, proteklog vikenda je u organizaciji Odbojkaškog kluba Maglaj odigran Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Jasenko Softić“ u muškoj i ženskoj konkurenciji. Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Jasenko Softić“, deseti po redu, a deveti koji se organizuje na pješčanom terenu, pokupio je 25 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji iz Banja Luke, Odžaka, Zenice, Tuzle, Brčkog, Srebrenika, Obudovca, Odžaka, Gradiške i naravno Maglaja. Svi oni su se borili za ukupni nagradni fond od 3.000 KM. Niko od ekipa učesnica nije plaćao kotizaciju, a taj iznos bio je doprinos privrednika iz Maglaja ali i drugih sredina.
Medalje, novčane nagrade i priznanja uručila su Jasenkova djeca, Merima i Davud.
Turnir je i ove godine ponudio izuzetno kvalitetne i uzbuljive susrete, a odigrano ih je više od 50 u obje konkurencije. Organizuje se u čast prerano preminulog Jasenka Softića, prije svega velikog čovjeka, a zatim i dugogodišnjeg igrača OK Maglaj, odbojkaškog sudiju i profesora u MSŠ Maglaj.
Sudeći prema utiscima većine učesnika, turnir u Maglaju jedan je od najkvalitetnijih u BiH, a posebno su imali samo riječi hvale za dodatno opremanje terena i nove sadržaje. Pobjednik ovogodišnjeg Memorijalnog turnira u odbojci na pijesku “Jasenko Softić” u konkurenciji žena je ekipa COLOR MEDIA Fojnica, za koju su nastupale Jelena Šakotić i Sanja Vujinić. Drugo mjesto osvojila je ekipa Caffe bar Piccadilly (Aleksandra Vujačić i Tamara Džapa), dok je treće mjesto pripalo ekipi Caffe bar Retro (Ena Halilović i Amra Mustabašić).
Prvo mjesto u konkurenciji muškaraca osvojila je ekipa “FINE LIFE MAGLAJ” u sastavu Nenad Šormaz i Stefan Mirković, drugo mjesto pripalo je ekipi “HERCEG doo” koju su činili Kenan Fejzić i Vedad Abdulahović, dok su turnir na trećem mjestu završili Dušan Kuzmanović i Borko Ilić, članovi ekipe “Cafeterija TABASCO”. Zbog svih izrečenih pohvala sretni su i organizatori. „Hvala generalnom pokrovitelju – Općini Maglaj i općinskom načelniku, hvala porodici našeg Jasenka Softića, hvala mojim prijateljima i brojnim sponzorima koji su pomogli da naši gosti odu sretni i zadovoljni iz Maglaja. Turnir je protekao bez i najmanjeg incidenta, čime smo takođe jako zadovoljni“, kazao nam je Irfan Suljaković, predsjednik Uprave OK „Maglaj“ i nastavio: „Najbolji odbojkaši u odbojci na pijesku u BiH došli su na naš turnir, kvalitet je bio na zavidnom nivou a brojni posjetioci mogli su uživati u borbenim mečevima i atraktivnim potezima. Ove godine smo povećali nagradni fond sa 2.000 na 3.000 KM, u obje konkurencije. U proteklom periodu dosta smo uložili u infrastrukturu, teren i prateće sadržaje i vjerujem da smo mnoge iznenadili uslovima. Mislim da smo osvjetlali obraz našem Maglaju“.