Ilustracija

Prošlog utorka je u 11:15 Policijska stanica Centar obaviještena da je u zeničkom naselju Raspotočje, u Ulici Sarajevska, ispod Društvenog doma, došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo vozilo kombi bijele boje te dječak T. A. (rođen 2015. godine) kao pješak.
– Vozilo se udaljilo u nepoznatom pravcu s mjesta nesreće a stigli su policijski službenici te vozilo Hitne medicinske pomoći. Dječak je prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je utvrđeno da je zadobio lakše tjelesne ozljede -izjavili su za Našu riječ iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Istog dana oko 13:15 zenička policija pronašla kombi vozilo Volkswagen Transporter i vozača S. A. iz Fojnice, rođen 1984. godine, nad kojim je izvršena obrada i provjera.
Istog dana u 19 sati, u mjestu Gornji Čajdraš, Grad Zenica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo, marke „VW Polo“, kojim je upravljala J. S., rođena 1961. godine i putničko motorno vozilo, marke „Ford“ kojim je upravljao K. M. oboje iz Zenice. Tom prilikom su saputnici iz putničkog motornog vozila „VW Polo“ J. H., rođen 1955. godine iz Zenice i B. M., rođena 1968. godine iz Sarajeva, kao i saputnica iz putničkog motornog vozila „Ford“, K. S., rođena 1977. godine iz Zenice zadobili tjelesne povrede, te su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su za B. M. konstatovane teške tjelesne povrede, dok su ostali povrijeđeni zadobili lakše tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.