Nogometna A reprezentacija BiH počinje sa završnim pripremama za predstojeće utakmice UEFA Lige nacija protiv Italije i Poljske. „Zmajevi“ se od jučer nalaze u Trening centru NS BiH u Zenici do 3.9. kad je planiran polazak za Firencu.

Cilj nam je da budemo što bolje plasirani, tj. da budemo na nekom od prva tri mjesta. Italija, Poljska i Holandija su zahtjevni protivnici i teško je bilo šta prognozirati. Želimo da ostvarimo što bolji plasman i ostanemo u Ligi A. Vjerujemo u naše igrače i nadamo se da možemo ostvariti rezultate koji nam odgovaraju –kaže selektor Duško Bajević koji u narednim utakmicama ne može računati na Miralema Pjanića (pozitivan na korona virus), te Besima Šerbečića i Radeta Krunića (povrijeđeni).

Utakmica s Italijom je na rasporedu 4.9. u Firenci a tri dana kasnije će na stadionu Bilino polje biti odigrana utakmica s Poljskom.

Teško će biti igrati pred praznim tribinama, svi smo navikli na drugačiju sliku. Nadam se da će se što prije naći rješenje za korona virus i da ćemo što prije vratiti u neki normalan kolosijek –izjavio je Bajević.

U21 reprezentacija BiH

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine će 4.9. u Trening centru NS BiH u Zenici protiv Velsa odigrati meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dok 8.9. gostuju u Moldaviji. I ove utakmice će se igrati bez prisustva publike.

Naša grupa je neizvjesna i u njoj još nije riješeno pitanje putnika za Euro. Mi ćemo nastojati da se što kvalitetnije pripremimo za predstojeće utakmice, da odigramo što je bolje moguće i, nadam se, osvojimo 6 bodova -izjavio je selektor Slobodan Starčević.