Predsjednik Omladinskog košarkaškog kluba „Čelik“ Zenica, Goran Bulajić, prošle sedmice se pismom obratio gradskim vijećnicima i gradonačelniku i zatražio pomoć za Klub koji se nalazi u bezizlaznoj situaciji te napomenuo da je upitno hoće li se uopšte takmičiti u narednoj sezoni.
-Krajem prošle godine, dovedeni smo u bezizlaznu situaciju izostankom finansijske pomoći koja nam je u junu iste godine obećana. Prije početka takmičarske sezone 2021-2022. izvijestio sam gradonačelnika Fuada Kasumovića direktno o situaciji u klubu i u KSBiH, te zamolio za objektivno izjašnjenje o podršci i potrebi takmičenja seniorske ekipe u najvišem rangu. Odgovor je bio pozitivan i ohrabrujući. Nažalost, do današnjeg dana, ništa od dogovorenog nije realizovano -stoji u pismu koji potpisuje Bulajić koji dodaje da u trenutnim uslovima nije moguće organizovati Skupštinu i imenovati novu Upravu.
– Nastavak trenažnog procesa i pripreme za A1/A2 ligu nisu moguće. Kao posljednji Mohikanac koji je, s još dvojicom, do jučer vjerovao da će sredstva konačno biti realizovana, molim Vas da ovaj dopis pročitate i barem pokušate raspraviti o ovoj tematici na tekućoj sjednici. Štaviše, ovlastite gradonačelnika da finansijski pomogne naš kolektiv kako je i obećao. U suprotnom, slijedi kolaps kluba u narednih 10 dana, jer tužbe polako pristižu a neke postaju i izvršne -stoji, između ostalog, u pismu.
Podsjećamo da je zenička košarka u prošlosti imala broja velika imena od kojih izdvajamo samo neke: Emir Mutapčić, Zoran Savić, Dževad Alihodžić, Teoman Alibegović, Ivan Opačak, Mensur Bajramović, Kenan Bajramović, Hasan Rizvić, Emir Preldžić, Ognjen Kuzmić…