Sinoć je na stadionu Bilino polje održana pres-konferencija na kojoj su govorili: Denis Mušović predsjednik Kluba, Zlatan Delismajlović generalni direktor i Emir Čerim član Upravnog odbora.
U periodu od 15. jula do 20. oktobra 2020. godine novčani prilivi su iznosili 574.697,20 KM dok su u istom periodu odlivi iznosili 541.898,24 KM, pozitivan novčani tok u ovom periodu iznosi 32.798,96 KM.
– Osnovni cilj našeg rada će biti deblokada računa kluba, a dvije najvažnije blokade su od strane Porezne uprave i Uprave za indirektno oporezivanje (160.000 KM). Održali smo sastanak sa službenicima Uprave koji su nas informirali na koje sve načine možemo izvršiti deblokadu, odnosno izmiriti dugovanja. Za pomoć smo se obratili i predstavnicima Kantonalne vlasti koje smo upoznali s ovim problemom. Skidanjem te blokade se stvaraju novi uslovi za još bolji i stabilniji Čelik -izjavio je Mušović te dodao da je Poreskoj upravi predana sva potrebna dokumentacija za nastavak reprograma dugovanja.
– Na ovoj pres-konferenciji tražimo da Kanton preuzme odgovornost te da Grad ispoštuje odluke Gradskog vijeća od 16. jula ove godine. Djela, a ne riječi -zaključio je Mušović.
Istaknuto je da su reprogram dugovanja i sprovođenje odluka Gradskog vijeća od krucijalnog značaja za budućnost ovog kluba. Čerim je dodao da su isplaćena potraživanja 47 igrača i trenera, kao i prema 12 uposlenika radne zajednice za što je utrošeno 502.650 KM a na ovaj način ušteđeno je više od 700 hiljada KM.
– Po prvi put u istoriji kluba predstavljamo izvještaj o novčanim tokovima. Proces usklađivanja finansijskih kartica je u toku a nakon tog ćemo moći uraditi kompletan finansijski izvještaj i krenuti sa stvaranjem budžeta. Potrebno je uraditi dubinsku reviziju kluba, kontaktirali smo nekoliko revizorskih kuća ali niti jedna od njih nije spremna za taj posao jer je iz kluba izuzeta određena dokumentacija od strane istražnih organa -rekao je Delismajlović te dodao da se trenutno vrši pet istraga kad je u pitanju zenički klub.