Atletski klub Zenica i ove godine organizuje svoj tradicionalni Međunarodni atletski miting koji će se održati na stadionu Kamberovića polje u srijedu, 8. juna s početkom od 16 sati. Takmičenja će se odvijati u osam kategorija za atletičare i sedam za atletičarke. Organizatori 13. po redu Međunarodnog atletskog mitinga su pripremili i novčane nagrade za najbolje pojedince, tako će prvoplasirani u svakoj od kategorija biti nagrađen sa 150, drugoplasirani sa 100 a trećeplasirani s 50 Eura. Deset ukupno najboljih rezultata će biti posebno nagrađeno tako da će pobjednik Mitinga dobiti dodatnih 1.000 Eura. U nezvaničnom dijelu Mitinga nastupit će mladi atletičari u kategorijama 200 metara za atletičare i 300 metara za atletičarke.
Aziz Kevelj, direktor Mitinga je u izjavi za Našu riječ rekao da je teško još uvijek govoriti o favoritima jer je poziv za prijave otvoren do 2. juna.
– Naravno, među njima će sigurno biti naši domaći atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer od koji očekujemo uspješne nastupe. Nažalost, u istom terminu se održava miting Dijamantske lige u Rimu kao i još nekoliko atletskih mitinga širom Evrope te pojedini treneri i atletičari još uvijek kalkuliraju gdje da nastupe ali to nikako ne umanjuje kvalitet našeg Mitinga. Trenutno imamo prijave iz Katara, Rumunije kao i brojnih država u okruženju -kazao je Kevelj i dodao da će i ove godine ulaz za publiku biti besplatan.