Arhiva

Kako je poznato, završne večeri 50. jubilarnog maglajskog festivala „Studentsko ljeto“ očekuju nas 9. i 10. septembra, a članovi Organizacionog odbora vrijedno rade kako bi sve bilo spremno za festivalske večeri. Ono što nam je u razgovoru naglasila Eldina Mehinagić, predsjednica Organizacionog odbora, za Festival je gotovo sve spremno.
„Jako sam sretna što sam dio tima Festivala, koji ove godine slavi 50 godina postojanja, što sam dio tima koji vodi organizaciju jedne od najstarijih manifestacija ovakvog karaktera u BiH ali i zemljama u okruženju. Mnogi festivali nisu opstali, jači, veći i značajniji, ali naš Festival i dalje traje. U svemu nam pomaže naš entuzijazam. Benjamin Hasanić, zadužen je za takmičare, žiri, scenarij, orkestar, Dragomir Dunđer, direktor Doma kulture zadužen je za tehnički dio organizacije festivala, a PR i promociju festivala vodi Arnela Tumbić, moj domen su finansije ali i objedinjavanje svih aktivnosti. I ove godine kao savjetnik neprocjenjivo nam je iskustvo nastavnice Hane Čizmić, bez koje sve ovo ne bi ovako brzo odradili, ona nam je velika podrška i učitelj kada je u pitanju organizacija Festivala“, rekla nam je Mehinagić.
U Maglaju će, u septembru, zapjevati učesnici iz šest zemalja, pobjednici regionalnih festivala, ali i učesnici regionalnih muzičkih takmičenja. Nema sumnje da će maglajska festivalska scena okupiti one najbolje. Organizaciju festivala pomoćiće i brojni volonteri, srenjoškolci i studenti koji će, ne žaleći svoje vrijeme pomoći da iz ovoga grada, nakon 10.septembra, ode u svijet najljepša slika. „Festival će ove godine imati simboličnu poruku i naziv. Biće to festival mladosti posvećen našim mladim, ali i neafirmisanim pjevačima, željnih dokazivanja. Uputili smo poziv mladima iz sportskih klubova i mladima koji žele da se uključe u volontiranje i puno ih se javilo. Lijepo je vidjeti mladost u i oko sportske dvorane, kako se druže, pa neka oni budu u prvom planu“, dodala je Mehinagić.