U nedavno završenoj sezoni Kantonalne lige ZDK, Nogometni klub Vareš je s 31. osvojenim bodom na kraju bio 7. na prvenstvenoj tabeli. Ostvarili su skor od 10 pobjeda, jednog remijem i 11 poraza, uz gol razliku 45 datih i 52 primljena pogotka. Najbolji strijelac ekipe je Amer Mehmedović s devet postignutih pogodaka, koji je ujedno upisao najviše minuta na terenu 1.515 (20 nastupa).
– Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pružili podršku našem kolektivu. Na jesen nastavljamo još jače i idemo zajedno u nove pobjede do plasmana u veći rang, što je jedan od ciljeva za naredni period -kažu iz NK Vareš te dodaju da je zaključen dogovor s novim sponzorom.
– City Transport d.o.o. Vareš, kao društveno odgovorna kompanija kroz sponzorstvo na period od tri godine, daje dodatni vjetar u leđa i podršku našem sportskom kolektivu da ostvari sve planirane aktivnosti u narednom periodu, a svakako da je jedan od ciljeva pored unapređenja sportske infrastrukture i takmičenje Omladinskih selekcija od jeseni tekuće godine i te ulazak seniorske ekipe u veći rang (DLC) -zaključili su iz NK Vareš.