Nedavno je u Sarajevu održano polaganje za majstorska zvanja karatea u sklopu zimskog seminara Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine na kojem su učestvovali i brojni klubovi iz Zeničko-dobojskog kantona. Iz Karate kluba „Viktorija“ Žepče kažu da su ponosni što se mogu pohvaliti s osam novih crnih pojaseva, to jest novim majstorima crnog pojasa.
– Od toga četiri položena za tehnički crni pojas, tri za crni pojas 1. DAN, te jedan za crni pojas 4. DAN. Za tehnički pojas uspješne su bile: Adna Selimović, Ivona Jakić, Sara Bulajić i Iva Pavlović. Za crni pojas 1. DAN uspješno su položili: Mihaela Batarilo, Vinko Šamarlić i Marija Filipović. Za crni pojas 4. DAN uspješno je položio naš trener Anto Šošić. Pored vrlo stroge komisije, vrlo nam je drago što su prepoznali trud i znoj naših članova. Čestitamo našim članovima na ostvarenim novim zvanjima, a slike možete pogledati u prilogu -kažu iz KK Viktorija Žepče.
Tri trenera iz Karate kluba „Internacional“ Zenica obnovili su svoje licence, a Omar Tawakkol položio je za zvanje majstor karatea 1. DAN. Trenerica Karate kluba „Perfekt“ Zenica, Ivana Džanković je pored sticanja zvanične Trenerske licence uspješno položila za zvanje majstor karatea crni pojas 1. DAN. Iz Karate kluba „Čelik“ Zenica javljaju da su Harun Šaćirbegović i Adi Džidić uspješno položili i postali majstori karatea crni pojas 1. DAN. Karate klub „Alfa“ Zenica bogatiji je za pet majstora karatea 1.DAN, to su: Elmedin Babić, Nejla Mujčinović, Ajna Karić, Adna Serdarević i Lejla Ašćerić.