Proteklog četvrtka održana je 31. sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, na kojoj je razmatrano devet tačaka Dnevnog reda.
U okviru prve tačke, Skupština je, u skraćenom postupku, razmatrala i donijela Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama. Zastupnici su, zatim, usvojili Program rada Skupštine za 2021. godinu, kojim su obuhvaćeni planirani akti iz nadležnosti Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, nosioci izrade istih, predlagači, razlozi za donošenje, postupak donošenja i rokovi za njihovo razmatranje. Zastupnici su prihvatili i Nacrt Programa rada Vlade Zeničko-dobojskog kantona za 2021. godinu, uz zaduženje Vladi ZDK da prilikom izrade i donošenja Programa rada ima u vidu sve akte planirane u Programu rada Skupštine za 2021. godinu, odnosno da svoj Program rada za ovu godinu, uskladi sa Programom rada Skupštine za 2021. godinu.
U nastavku sjednice, prihvaćeni su izvještaji o poslovanju javnih preduzeća: „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ d.o.o. Zavidovići, Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu Zeničko-dobojskog kantona, Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona i Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica za 2019. godinu. U toku sjednice, prihvaćen je i Izvještaj o radu Komisije za borbu protiv korupcije Skupštine Zeničko-dobojskog kantona za 2019. godinu.