Novi član Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine je Nogometni klub „Stupčanica“ Olovo, koji je u nedavno odigranom baražu bio bolji od bugojanske Iskre te izborio plasman u rang više. Kako su istakli iz rukovodstva Kluba, ispunjen je cilj i ostvaren historijski plasman u veći rang, ostavivši iza sebe mnogo dobrih i renomiranih ekipa kao što su: Bosna, Čelik, Unis…
Zadovoljni rezultatima
-Što se nas tiče, rezultati nisu mogli biti bolji i ne smijemo biti nezahvalni jer smo uspjeli sve što smo postavili kao cilj. Zadovoljni smo svi, i rukovodstvo, navijači, građani, kao i veliki dio Federacije u mjestima gdje imamo naše navijače -kaže u izjavi za Našu riječ Mirsad Salibašić, generalni sekretar Kluba te napominje da ja završeno nekoliko infrastrukturnih projekata.
– Prije druge utakmice kvalifikacija uspjeli smo da otvorimo i pustimo u korištenje novoizgrađene prostorije i tako zaokružimo cjelinu jer smo, usporedo s razvojem ekipe, radili i na raznim projektima infrastrukturne prirode. Uloženo je oko 400.000 KM i stvorili smo savremene uslove za rad svih koji dolaze u naš klub, preko gostujućih delegacija, sudija, delegata, raznih gostiju te uslova za brifinge, analize, fan shop zone itd. Moramo spomenuti da smo u protekloj godini pored ovoga uspjeli realizovati projekat natkrivanja drugog dijela tribina, nedavno smo postavili i led display koji služi za praćenje rezultata i za reklame te mnogo drugih aktivnosti, a sve u cilju razvoja našeg kluba. U narednom periodu imamo u planu postavljanje reflektora te vjerovatno idemo u projekat izgradnje novih tribina, ali sve ćemo opet poredati po važnosti ciljeva jer do sada nismo pogriješili tako da i ovaj puta nadamo se da ćemo uraditi sve na najvećem nivou i ciljeve poredati po prioritetima -rekao je Salibašić.
„Stvaramo jači brend“
Svi u Klubu su zaslužni za uspjeh. Zahvalnost rukovodstva je ista prema svima, i prema onima koji su odigrali 30 utakmica i prema onima koji su igrali jednu. Uspjeh je ekipe, a ne pojedinca, ali zasigurno je najbolji pojedinac Fijad Mehanović koji je postigao 44 gola u toku sezone. U Klubu se pripremaju za novo takmičenje, vrši se skauting određenih pojačanja a razgovara se i o odlasku na pripreme van granica BiH.
– Svojim igrama, zalaganjem i rezultatima stekli smo povjerenje svih građana općine Olovo, svih privrednika, a podatak da je naša najveća podrška naš načelnik Đemal Memagić daje nam jasno do znanja da radimo ispravno i da smo na dobrom putu da stvorimo još jači brend i da se razvijamo u svim sferama i na taj način obezbjedimo što bolje uslove našem timu i da stvaramo još ljepše slike i prezentacije našeg kluba, grada, kantona, države i da dokažemo da u današnjem svijetu nije sve tako crno već da se napornim trudom i zalaganjem može stvoriti lijepa slika i ostvariti zavidni rezultati -kaže Salibašić na kraju.