U Ljubuškom je održan XCM maraton u sklopu „LJOF Outdoor“ festivala na kojem je najbolji biciklista države, Zeničanin Vedad Karić, ponovo osvojio najviše postolje. Utrku dugu 40 kilometara sa 700 metara elevacije Vedad je prešao za 1 sata i 33 minute što je bilo dovoljno da pobijedi utrku u generalnom plasmanu. Zeničanin je na taj način pokazao da se nalazi u uzlaznoj putanji po pitanju svoje forme, obzirom da je prije nešto više od mjesec dana imao jako tešku povredu gdje je čak bio hospitalizovan na Odjel intenzivne njege na klinici u Banja Luci.
– Nevjerovatno sam sretan s ovom pobjedom, znajući kroz kakav sam period prošao i vjerujte da mi je ovo jedna od najznačajnijih pobjeda u mojoj karijeri. Plan je bio da se testiram na utrci, to sam i uradio što je na kraju rezultiralo pobjedom na maratonu. Pokazatelji su jako dobri i s nestrpljenjem očekujem nastavak sezone gdje se mogu nadati vraćanju na stari nivo forme. Proces će biti dug ali vjerujem u sebe, a uz to imam jako veliku podršku prijatelja koji su tu uz mene od prvog dana povrede – istakao je Karić.
Samo par dana kasnije, u Mostaru je održano Državno prvenstvo u disciplini individualni hronometar a Karić je odbranio naslov najboljeg u BiH.