Hrabri mali Zeničanin, Ismail Zulfić (10), svakodnevno fascinira svojom životnom energijom i stavom da nijedna prepreka nije nesavladiva, a to su ove godine prepoznali i čitaoci „Nezavisnih novina” i portala www.nezavisne.com, koji su odlučili da on bude dobitnik Nagrade čitalaca.
Leptir bez krila, kako ga odmilja zovu, pokazao je da je pravi borac i istinska inspiracija. Od dječaka koji se plašio vode postao je plivački šampion, koji s Plivačkim klubom „Spid“ i trenerom Amelom Kapom ruši brojne barijere i granice.
Iza sebe već ima brojna sportskih dostignuća i pregršt medalja, a 2024. godine gledat ćemo ga vjerojatno i na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Zato ne čudi što je po broju osvojenih glasova čitalaca „Nezavisnih” ove godine iza sebe na listi nadmašio mnoge poznate i uspješne sportiste. Svoj glas dalo je 18.105 posjetilaca portala, a Ismail je osvojio 26% glasova.
Proglašenje najboljih sportista BiH u 2020. godini će biti emitovano 14. decembra u 20 sati na BHT1 i portalu Nezavisnih novina.